Het verhaal

Enschedees project Feelinghome

ENSCHEDE – Hassing Totaalstoffering timmert aan de weg met het nieuwe project Feelinghome. Sierkussens worden gemaakt van restmateriaal en gerecyclede stoffen die o.a. ontworpen zijn door topdesigner Kees Marcelis. Onder meer statushouders (asielzoekers) werken mee aan dit bijzondere concept. Hiermee is de cirkel rond.

Twee gymzalen vol afval

We produceren met z’n allen een enorme hoeveelheid afval, zo ook de meubelbranche. Bij Hassing Totaalstoffering produceren ze jaarlijks twee gymzalen vol met productafval en daarom wordt het restmateriaal hergebruikt. Bruikbare stoffen en vulling worden zorgvuldig geselecteerd en met onze medewerkers en statushouders maken we daar prachtige duurzame kussens van.

Statushouders

Vluchtelingen met een verblijfsvergunning zijn de belangrijkste nieuwe medewerkersdoelgroep van de stoffeerderij. Veel statushouders (asielzoekers), zeker uit Syrië, hebben volgens verkoopdirecteur Jeffrey Reuver een textielverleden en zijn zeer gemotiveerde arbeidskrachten. Wij bieden een plek om te integreren in de Nederlandse samenleving en om hen uiteindelijk arbeidsfit te maken.

“Onderzoeken hebben aangetoond dat de laatste jaren nog maar 2 procent van de asielzoekers aan een betaalde baan is gekomen”, weet Reuver. “Wij hopen een steentje te kunnen bijdragen aan de integratie van deze mensen met ons project Feelinghome.”

Eerlijke kussentjes

Met dit Feelinghome project uit Enschede, de textielstad van oudsher, willen wij een positieve bijdrage leveren aan een circulaire en duurzame samenleving en Nederland voorzien van eerlijke kussens met een goed verhaal.

Deze ‘made in Enschede’  kussens zijn uniek en worden vernoemd naar de Twentse textielbaronnen van weleer. De collectie bestaat uit drie lijnen, namelijk Blijdenstein, Menko en Jannink. Men kan ook zelf de kleuren bepalen en zo een eigen en uniek kussen samenstellen.

Wilt u meer informatie over Feelinghome Pillow en onze eerlijke kussens?  Stuur een e-mail naar info@feelinghomepillow.nl.

Bekijk hier de volledige collectie >>

Afbeelding: Zo ‘hangen’ de Feelinghome kussens te koop bij lunchroom STOET Enschede dd 7 september 2018

Afbeelding: Werkvloer bij Hassing Totaalstoffering in Enschede

Afbeelding: Uitreiking WERKPAKT keurmerk 17 mei 2018

Afbeelding: Feelinghome kussentjes op ‘Duurzame Design Days Twente’ op 16 en 17 mei 2018

Feelinghome Pillow

Twekkeler-Es 5A
7547 ST  Enschede
Telefoon: 053 434 54 31

E-mail: info@feelinghomepillow.nl

Facebook: facebook.com/Feelinghomepillow/